Verlichting voor de tuin

Goed uitgebalanceerde tuin verlichting maakt van uw tuin ook ’s avonds een mooie plek om te verblijven. Tevens kunt u er ongewenst bezoek mee afschrikken en ook zelf zien waar u loopt. Voor de veiligheid dus zeker ook onmisbaar.

Maak het ongewenst bezoek niet te makkelijk
Maak het ongewenst bezoek niet te makkelijk

Natuurlijk moet het ook gewoon mooi zijn. Zowel op uw terras als in uw tuin zelf. Het is zinvol om over meerdere soorten verlichting na te denken. Wanneer u in de tuin wat zit te praten heeft u waarschijnlijk minder licht nodig dan wanneer u zit te lezen of een spelletje doet met vrienden
Er zijn verschillende manieren om uw terras te verlichten. U kunt de schep pakken en door uw hele tuin grondkabel leggen of u kiest voor verlichting op zonne energie. Of een combinatie van beide. De verlichting op zonne energie geeft doorgaans niet heel veel licht en is met name leuk voor wat sfeer tussen uw planten of uw tuinpad te markeren. Heeft u een zithoekje in de tuin waar u wel eens een boek wilt lezen dan kunt u beter zorgen voor verlichting op het lichtnet.
En als u toch bezig bent, zorg gelijk voor een (buiten) stopcontact bij uw zithoek. Want natuurlijk staat de televisie ook wel eens buiten. Maar voor een muggenlamp is het ook wel handig. Liever geen ongewenste insecten als we ’s avonds lekker buiten zitten te tafelen.
Maar om een boek te lezen kunt u ook een leeslampje op batterijen kiezen.

Mooi verlichte tuin
Goed uitgebalanceerde verlichting