Nieuw gras zaaien

Gras houdt niet van hitte, en niet van kou

Hartje winter is niet de beste tijd om een gras te zaaien, net zoals een hittegolf het nieuwe gazon niet echt laat groeien. Beter is om in het najaar te beginnen met het zaaien van gazon. Half augustus tot begin oktober. In die periode is temperatuur en neerslag in de meeste gevallen goed. Ook in het voorjaar kan er gezaaid worden. Dit is echter ook de favoriete periode is van onkruid én dat de kans op vorst is groter!

Geef je gras een goede start

Puur decoratief, speelgras voor de (klein)kinderen, of als doorsnee tuin waar af en toe wat in gelopen wordt. Voor elk doel zijn er verschillende soorten gras. Welk sooort gras je ook kiest, het belangrijkste is dat er goed gezaaid wordt. Al het onkruid zoveel mogelijk met wortel verwijderen, daarna de grond goed omspitten,eventuleel met extra kalk en dan meststof strooien. En niet te vergeten: geef het ingezaaide gras voldoende water, maar let dat er geen plassen onstaan. Het graszaad spoelt anders weg.

Het gras aan jouw kant groen houden

Laat het eerste gras voldoende hoog groeien voordat de maaier er voor de eerste keer overheen gaat en maai het niet te kort. Laat geen spullen op het gras achter als je er niet bent. Geef het lucht, licht en ruimte en je kan er lang van genieten.