Borders en perken

Leuke (bloem)perkjes in de tuin of langs de randen geeft een vrolijke en kleurrijke uitstraling. Tevens is een leuk bloembed goed voor de bijen en er komen ook mooie vlinders op af.

Een blomenzee onder de ramen
Een bloemenzee onder de ramen
U kunt naast bloemen natuurlijk ook wat vaste planten en struiken neerzetten. Met een juiste mix heeft u het hele jaar door bloeiende perken.
En met juist geplaatste tuinverlichting kunt u wanneer het buiten donker is nog steeds van uw perken genieten.

Zo is het 's avonds ook mooi
Zo is het ’s avonds ook mooi

Als ondergrond van uw perken kunt u kiezen voor bijvoorbeeld boomschors of grind. Dit houdt tevens het onkruid minimaal. Beide hebben voor en nadelen. Boomschors dient ieder jaar opnieuw aangebracht te worden. Daarintegen zorgt het wel voor voeding aan de grond. Het grind vervuild echter na verloop van tijd wat ook geen mooi gezicht is.

Borderranden

Borderranden (kantopsluitingen) zijn er in alle soorten en maten. Ongetwijfeld ook voor uw tuin en binnen uw smaak en budget.
Veel toegepast zijn stenen en houten rollen. Maar ook verlichte buizen kan leuk zijn, en rubber randen zeer praktisch.
En voordat u denkt aan een rijtje ingegraven autobanden, er zijn hoogwaardige, ecologisch vervaardigde rubber randen verkrijgbaar die u in alle vormen kunt liggen en eindeloos lang meegaan.
Soms zie je wel eens leuke kiezelrandjes in reclame folders, maar kiezels tegen je grasmat gaat toch voor problemen zorgen.

Aanleggen rubber kantopsluiting
Aanleggen rubber kantopsluiting